Ajakfeltöltés

Ajakfeltöltésnek vagy ajaknagyobbításnak nevezünk minden olyan eljárást, amely által teltebb, dúsabb vagy formásabb ajkakat érhetünk el. Az ajakplasztikai beavatkozást általában injekciós eljárás keretein belül hajtják végre olyan töltőanyagokat alkalmazva, mint például a Hialuronsav, a Restylane és a Juvederm, valamint a neuromodulátorok, a Botulinum toxin és a Dysport. Ezekkel a töltőanyagokkal azonnali hatás érhető el, természetes megjelenést eredményezve.

A szilikoninjekciók (nem keverendő az implantátummal!) kockázatos beavatkozásnak minősülnek, ezért nem rendelkeznek FDA-tanúsítvánnyal (Amerikai Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala). A szilikon töltőanyagok képesek vándorolni a szervezetben, ezáltal csomósodást, dudorokat okozhatnak. 2017-ben az FDA figyelmeztetést adott ki az injektálható szilikon kozmetikai felhasználása ellen.

A kezelés előnyei

 • A szájfeltöltés átmeneti. Abban az esetben, ha nem vagy elégedett a kapott eredménnyel, néhány hónap elteltével felszívódik az ajakból a töltőanyag. Ha pedig hialuronsav bázisú töltőanyagot kaptál, és szeretnéd azonnal eltávolítani, akkor ezt hialurondiázzal megteheti az orvosod.
 • A kezelés után azonnal szembesülsz az eredménnyel.
 • Az ajaknöveléssel a vékony ajkakat tetszés szerint, határok nélkül bármekkorára lehet növelni.
 • Esztétikai szempontból az arcodat szimmetrikusabbá teheted az ajaknöveléssel.
 • Minden szájfeltöltés helyi érzéstelenítéssel történik, ezért a kezelés után nem kell bent maradnod a kórházban.
 • Amennyiben ajakfeltöltésről van szó, az fokozatosan végezhető, illetve ha látványosabb eredményt szeretnél elérni, az néhány alkalom alatt megvalósítható.

Az orvosoddal való konzultáció során megbeszéled, hogy most milyen az arcszerkezeted, és mit szeretnél rajta változtatni. Ennek megfelelően ajánl neked egy töltőanyagot. Továbbá tájékoztat a mellékhatásokról, illetve az esetleges kockázatokról, szövődményekről.

Miután kiválasztja a töltőanyagot, az orvos megtisztítja a kezelendő területet. Szükség esetén helyi érzéstelenítőt alkalmaz (azonban a legtöbb töltőanyag már lidokaint tartalmaz, így ez nem indokolt). Tű vagy kanül segítségével lassan beinjektálja a töltőanyagot, majd mielőtt további injekciók beadásával folytatná, ujjaival finoman masszírozza a területet, hogy egyenletesen eloszlassa a töltőanyagot.

Minden injekció csak néhány percet vesz igénybe, a teljes eljárás körülbelül 15-20 perc, kivéve, ha egyidejűleg más kezeléseket is igénybe veszel.

Kezelésed előtt egy-két héttel kerüld az alkoholt, az aszpirint, az egyes étrend-kiegészítőket (nagy dózisú E-vitamin, ginkgo biloba és fokhagyma) és vérhígító gyógyszereket, hogy minimalizáld a véraláfutásokat. A fájdalom és a duzzanat csökkentésére fekete nadálytő vagy árnika krémet használhatsz.

Spandora Esztétikai Központ
Mi történik a beavatkozás során?
Először egy konzultáción kell részt venned. Az orvosoddal megbeszélitek, melyik eljárás javasolt annak függvényében, hogy milyen hatást szeretnél elérni. Végül megbeszélitek, hogy mindez mennyibe kerül majd. Javasolt a beavatkozás előtti héten kerülni az alkoholt és a vérhígítót.

Injektálható töltőanyagok

Ezt a típusú beavatkozást orvosi rendelőben, helyi érzéstelenítővel végzik. Elzsibbasztják az ajkadat, majd vékony tűvel beinjektálják a töltőanyagot. Legtöbb esetben közvetlenül az ajak vonalába töltik, majd belemasszírozzák az anyagot az ajkakba. Ha túl sokat töltenek az ajak belsejébe, akkor az ajkak leginkább virslire hasonlítanak, és egyáltalán nem tűnnek természetesnek. A beavatkozás fájdalommentes, enyhe csípést érezhetsz a szúráskor. Olyan pácienseknél, akik először mennek ajakfeltöltésre, néhány orvos azt a módszert választja, hogy csak a kívánt mennyiség egy részét tölti az ajkakba, majd néhány nappal később visszahívja a pácienst, és beinjektálja a maradék töltőanyagot is. A töltőanyagok egy része, például a Juvederm magához vonzza a vizet a sejtekből, így az ajkak nagyobbnak tűnnek az első 48 órában. Néhány nap múlva fogod látni a végeredményt, és ekkor eldöntheted, hogy szeretnél-e több töltőanyagot. Az ajaknagyobbítás másik típusa a botulinum toxin használata. Ilyenkor a felsőajak fölötti izomba kapod az injekciót, ezáltal meglazul az ajkad, és kissé kifelé fordul. Ettől egy teltebb felsőajak illúzióját kapjuk, de valójában nem hoz létre nagyobb ajkakat, mint ahogy a töltőanyagok teszik. A botulinum toxin hatása kb. 4 hónapig tart.

Milyen eredmény várható és meddig tart a kívánt hatás?

Mindegyik ajaknagyobbító módszer eredménye azonnal látható lesz, de csak a duzzanatok eltűnése után szembesülsz majd a végeredménnyel.

 • A botulinum toxin 3-4 hónapig marad látványos.
 • A hialuronsavas ajakfeltöltés 4-10 hónapig látszódik. A felszívódás mértékét azonban befolyásolja az anyagcsere gyorsasága is. Emellett az ajkak mozgása is hatással van a felszívódás gyorsaságára. A telt ajkak megőrzése érdekében sokan négy-hat havonta járnak töltésre. Ilyenkor valamennyi töltőanyag marad az ajkakban, ezért nem kell ugyanannyit töltetni, mint első alkalommal.
Spandora Esztétikai Központ
Spandora Esztétikai Központ
Spandora Esztétikai Központ

Időpontfoglalás

[booked-calendar calendar=45]

A hialuronsav előnyei

 • Az injekció beadása gyors, szinte fájdalommentes és biztonságos.
 • Nem invazív, ezért minimális gyógyulási időt igényel.
 • Csupán enyhe duzzanat és esetenként zúzódások jelentkeznek a kezelés után.
 • A hialuronsav-töltőanyagok majdnem megegyeznek a testünkben termelődőkkel, így az idővel természetesebben oldódik, mint más összetevőjű anyagok.
 • Ha nem tetszik az eredmény, akkor a hialuronsav-töltőanyagok könnyen lebonthatók hialuronsavat lebontó hialuronidázzal.

Eredmény

 • Kiemeltebb kontúrvonalak
 • Fiatalosabbb megjelenésű arc
 • Definiáltabb arcszerkezet

A kezelésről

 • A szájfeltöltés árak a felhasznált hialuronsav márkájától és mennyiségétől változhat.

 • Időtartam: igényektől függően
 • Az eljárás szinte teljesen fájdalommentes
 • Eredmény: azonnal látható, de a kívánt hatás pár nap múlva lesz végleges
 • Ár:

  ReMedium 1ml 79.900Ft

  Teosyal 0,7ml 130.000Ft

  Teosyal, Juvederm 1ml 145.000FtKapcsolatfelvétel

Kérjen ingyenes visszahívást és mi 1 munkanapon belül felvesszük Önnel a kapcsolatot tájékoztatás vagy időpont-egyeztetés céljából.

  Szeretnék értesülni a kedvezményes ajánlatokról, feliratkozom a Spandora hírlevelére.

  Spandora Esztétikai Központ