Hialuronos ráncfeltöltések

Az injekciós – másnéven dermális – töltőanyagok felhasználhatók az ajkak nagyobbítására, a ráncok és redők kisimítására, valamint a szem alatti üregek kitöltésére is. Hangsúlyt adhatnak az arcodnak, és csökkenthetik a pattanások miatt kialakult hegeket. Az injekciós töltőanyagokkal nem műtéti orrformázás is elvégezhető.

A legnépszerűbb töltőanyag a hialuronsav, de más anyagok is elérhetőek már.

Mi történik a kezelés során?

Az orvosoddal való konzultáció során megbeszéled, hogy most milyen az arcszerkezeted, és mit szeretnél rajta változtatni. Ennek megfelelően ajánl neked egy töltőanyagot. Továbbá tájékoztat a mellékhatásokról, illetve az esetleges kockázatokról, szövődményekről.

Miután kiválasztja a töltőanyagot, az orvos megtisztítja a kezelendő területet. Szükség esetén helyi érzéstelenítőt alkalmaz (azonban a legtöbb töltőanyag már lidokaint tartalmaz, így ez nem indokolt). Tű vagy kanül segítségével lassan beinjektálja a töltőanyagot, majd mielőtt további injekciók beadásával folytatná, ujjaival finoman masszírozza a területet, hogy egyenletesen eloszlassa a töltőanyagot.

Minden injekció csak néhány percet vesz igénybe, a teljes eljárás körülbelül 15-20 perc, kivéve, ha egyidejűleg más kezeléseket is igénybe veszel.

Kezelésed előtt egy-két héttel kerüld az alkoholt, az aszpirint, az egyes étrend-kiegészítőket (nagy dózisú E-vitamin, ginkgo biloba és fokhagyma) és vérhígító gyógyszereket, hogy minimalizáld a véraláfutásokat. A fájdalom és a duzzanat csökkentésére fekete nadálytő vagy árnika krémet használhatsz.

Spandora Esztétikai Központ

Mire lehet számítani a gyógyulási idő alatt?

A gyógyulási idő minimális, azonban nagyon gyakori, hogy a kezelés után enyhe zúzódásokat és duzzanatot tapasztal az injekció beadásának helyén a páciens. Kezelés után 24 órán keresztül kerüld a napsütést, a meleget, az edzéseket és az alkoholt! A mellékhatásoknak néhány napon belül meg kell szűnniük.

Javasolt a beavatkozás előtti héten kerülni az alkoholt és a vérhígítót.

Milyen eredmény várható, és meddig tart a kívánt hatás?

Az eredményeket tekintve azonnal vagy legfeljebb pár napon belül látszódik a teltebb, simább bőr, azonban akár két hétig is eltarthat, amíg a duzzanat teljesen alábbhagy. A töltőanyagok hat hónaptól kezdve egy évnél is tovább tarthatnak, attól függően, hogy melyik és mennyi kerül beinjektálásra, továbbá milyen gyorsan metabolizálja azt a tested. Ha az anyagcseréd gyors, akkor a töltőanyag hatása hamarabb elmúlik, azonban két-három alkalom után már egyre hosszabb ideig tart a hatása.

Mi a különbség a töltőanyagok és az injekciós botulinum toxinok között?

Sokan azt gondolják, hogy az injekciós botulinum-toxinok, mint például a Botulinum toxin és a Dysport is töltőanyagok, de teljesen más módon működnek. Míg a töltőanyagok hozzáadják az anyagmennyiséget, ezáltal kitöltve a kezelt területet, tehát volument pótolnak, a neurotoxinok, mint a Botulinum toxin, ellazítják az izmokat, hogy kisimítsák a vonalakat és a ráncokat, és megakadályozzák a továbbiak kialakulását. Az optimális eredmény érdekében gyakran töltőanyagokkal párosítják őket

Időpontfoglalás

[booked-calendar calendar=48]

A hialuronsav előnyei

 • Az injekció beadása gyors, szinte fájdalommentes és biztonságos.
 • Nem invazív, ezért minimális gyógyulási időt igényel.
 • Csupán enyhe duzzanat és esetenként zúzódások jelentkeznek a kezelés után.
 • A hialuronsav-töltőanyagok majdnem megegyeznek a testünkben termelődőkkel, így az idővel természetesebben oldódik, mint más összetevőjű anyagok.
 • Ha nem tetszik az eredmény, akkor a hialuronsav-töltőanyagok könnyen lebonthatók hialuronsavat lebontó hialuronidázzal.

Eredmény

 • Kiemeltebb kontúrvonalak
 • Fiatalosabbb megjelenésű arc
 • Definiáltabb arcszerkezet

A kezelésről

 • Időtartam: igényektől függően
 • Az eljárás szinte teljesen fájdalommentes
 • Eredmény: azonnal látható, de a kívánt hatás pár nap múlva lesz végleges
 • Ár:  1ml 79.900 Ft-tól

Kapcsolatfelvétel

Kérjen ingyenes visszahívást és mi 1 munkanapon belül felvesszük Önnel a kapcsolatot tájékoztatás vagy időpont-egyeztetés céljából.

  Szeretnék értesülni a kedvezményes ajánlatokról, feliratkozom a Spandora hírlevelére.

  Spandora Esztétikai Központ